4 Νοεμβρίου 2013

500 χιλιάδες τουρίστες το 2013 στη Ζάκυνθο - Έφταναν με όλους τους τρόπους!!!

Χθες Κυριακή 3 Νοεμβρίου έγινε η τελευταία πτήση από το διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου Διονύσιος Σολωμός, για να μεταφέρει και τους τελευταίους τουρίστες του 2013 πίσω στο Λονδίνο μετά τις διακοπές τους στη Ζάκυνθο.

Έπειτα και από αυτή την τελευταία πτήση για φέτος, ο συνολικός αριθμός τουριστών που επέλεξαν τη Ζάκυνθος ως τουριστικό προορισμό αεροπορικώς, φτάνει τις 483 χιλιάδες τουρίστες για το 2013.

Εδώ να αναφέρουμε ότι χιλιάδες τουρίστες επέλεξαν φέτος και άλλους τρόπους για να φτάσουν στο νησί. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε τους πάρα πολλούς Ιταλούς που ταξίδεψαν με πλοία και ιδιωτικά αυτοκίνητα με τελικό προορισμό τη Ζάκυνθο. Επίσης δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέβηκαν οδικώς από τις Βαλκανικές χώρες και την Κεντρική Ευρώπη.

Η τελική διαπίστωση είναι ότι η φετινή χρονιά για τη Ζάκυνθο ήταν πετυχημένη ως προς τις αφίξεις τουριστών, με τις προβλέψεις να μιλούν για παραπάνω από 500 χιλιάδες τουρίστες, αριθμός στόχος, ανεκπλήρωτος για πολλά χρόνια πριν το 2013.

Το σημαντικότερο όμως συμπέρασμα που εξάγεται από τα παραπάνω, είναι ότι η άνοδος αυτή οφείλεται και σε ένα μεγάλο ποσοστό στις πτήσεις χαμηλού κόστους, οι οποίες είναι ανεξάρτητες από τα μεγάλα πρακτορεία και βοηθούν τον τουρίστα να επισκέπτεται τη Ζάκυνθο με χαμηλό κόστος αεροπορικών εισιτηρίων.

Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό, ότι γίνονται προσπάθειες από τους τοπικούς φορείς των Ιονίων νήσων, για την συμφωνία με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, για να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι ανεξάρτητες πτήσεις προς τα νησιά, αλλά και για να ανοίξει ακόμα περισσότερο η αγορά και να μην υπάρχει αυτός ο βαθμός εξάρτησης από τις μεγάλες εταιρείες που τόσα χρόνια λυμαίνονται το ελληνικό προϊόν.


Αυτές τις συμφωνίες θα επιδιώξουν να κλείσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της περιφέρειας Ιόνιων νησιών που βρίσκονται ήδη από σήμερα Δευτέρα στο Λονδίνο στα πλαίσια της έκθεσης World Travel Market.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.